9 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/90/4c/614af3a0f0688_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Zaskakujące skutki uboczne niejedzenia chleba. Zobacz, co się dzieje, gdy nie jesz pieczywa
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.