MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Małgorzaty w góry! Kolejna imienna ławeczka w Beskidzie Wyspowym

Małgorzaty w góry! Kolejna imienna ławeczka w Beskidzie Wyspowym

Argentyńskie rytmy w kamienicy deskurów. radomianie tańczyli w rytmie tango

Argentyńskie rytmy w kamienicy deskurów. radomianie tańczyli w rytmie tango

Polecamy

Przegląd tygodnia od 12.05 w Woźnikach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Woźnikach

Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Bychawie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Bychawie