Podczas warsztatów kulinarnych z Anną Maksymowicz dzieci wykonały lekki deser z bezą, przygotowały kurczaka po syczuańsku oraz dietetyczną pizzę. Ciasto upiekły samodzielnie z mąki orkiszowej.
Dowiedziały się też się o specyfice kuchni z różnych rejonów świata i skąd pochodzą wybrane przyprawy. Celem warsztatów było zaprezentowanie potraw, które są zdrowe (na przykład obniżona wartość kaloryczna znanych potraw, takich jak pizza).
Uczestnicy tegorocznych ferii w MOK-u zajmują się przede wszystkim problematyką zdrowego stylu życia: zdrowa żywność czy aktywne formy spędzania czasu wolnego.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?