Pomysły na wiosenne posiłki
Wiosenna sałatka to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak również śniadanie. Jest to pożywne danie, które nie wymaga dużego nakładu pracy.
Sałatka z makaronem, pomidorkami i fetą
Składniki:
- 300 gramów makaronu penne
- 250 gramów pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek zielony
- 100 gramów sera feta
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 cebula
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w piórka, pomidorki koktajlowe na połówki, a ogórka w półksiężyce.
W misce umieścić pokrojone warzywa oraz przestudzony makaron. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników w misce. Ser feta pokruszyć i wrzucić do miski. Następnie dodać jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz do smaku i wymieszać wszystkie składniki sałatki.