MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w...
fot. Matcha and CO/unsplash.com

Naturalne antyoksydanty w żywności – zobacz top 10 najważniejszych związków. Gdzie występują te przeciwutleniacze i jakie mają działanie?

EGCG

EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w zielonej herbacie, a zwłaszcza tej sproszkowanej, spożywanej razem z liśćmi (matcha). Antyoksydant ten szczególnie korzystny dla zdrowia jelit i utrzymania prawidłowych parametrów biochemicznych krwi.

Zobacz również

Strażacy ćwiczyli gaszenie ogromnego pożaru i zabezpieczenie przed podtopieniami

Strażacy ćwiczyli gaszenie ogromnego pożaru i zabezpieczenie przed podtopieniami

Bandyci byli wyjątkowo bezczelni. Wysadzili bankomat naprzeciw komisariatu policji!

Bandyci byli wyjątkowo bezczelni. Wysadzili bankomat naprzeciw komisariatu policji!

Polecamy

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Zupa owocowa jak u babci. Dodaj jeden składnik, a będzie pyszna jak deser

Zupa owocowa jak u babci. Dodaj jeden składnik, a będzie pyszna jak deser

Czy mrożony chleb jest zdrowy? Odpowiedź może cię zaskoczyć

Czy mrożony chleb jest zdrowy? Odpowiedź może cię zaskoczyć