Mistrzowie Smaku w Tomaszowie Maz. Oto zwycięzcy w etapie powiatowym i wojewódzkim [foto, wyniki]
Jacek Fiedorowicz, szef kuchni w restauracji w Centrum Molo w Smardzewicach zdecydowanie zajął pierwsze miejsce zdobywając 255 głosów. Tym samym jest Mistrzem Smaku w kategorii Kucharz Roku w Tomaszowie i powiecie. Jacek Fiedorowicz, to prawdziwy pasjonat kuchni, nie tylko polskiej. Od 13 lat jest szefem kuchni w restauracji przy Centrum Molo w Smardzewicach, z którą związany jest od czternastu lat. Zawsze chciał być kucharzem. - Gotowanie sprawia mi wielką przyjemność - mówi. - Szczególnie fascynujący jest sam proces tworzenia. A gdy ma się odbiorców, to jest już pełnia szczęścia. A szczęśliwych odbiorców kuchni Jacka Fiedorowicza, w której króluje kuchnia polska, ale i śródziemnomorska, nie brakuje. Wielką popularnością cieszą się przygotowane przez niego i jego świetny zespół, kulinarne wieczory, podczas których chociażby ostatnio można było spróbować specjałów kuchni katalońskiej. Jego kulinarne umiejętności będzie można sprawdzić także jutro. Szef kuchni będzie serwował specjały kuchni bałkańskiej. Za dwa tygodnie przygotuje włoskie smakołyki. - Kucharz nie może ograniczać się do jednego smaku - zanudziłby się - mówi Jacek Fiedorowicz. Jego specjalnością jest polędwica moczona w żubrówce, faszerowana wędzoną śliwką, podawana z bazyliowymi gnocchi , konfiturą z czerwonej cebuli i sałatami. Lubi testować nowe smaki, bo efekt zawsze jest zaskakujący, a zadowolenie klientów bezcenne.