Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej...
fot. bondd/123RF

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron z fasoli, soczewicy i innych nasion roślin strączkowych

Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej fasoli to produkty dostępne od niedawna na polskim rynku. Składają się w 100 procentach z mąki z suchych nasion roślin strączkowych, wymagają dość krótkiego gotowania i są bardzo bogatym źródłem zarówno wartościowego białka roślinnego, jak i błonnika pokarmowego. Do najsmaczniejszych rodzajów „strączkowego” makaronu należy ten z czerwonej soczewicy oraz z zielonego groszku.

W 100 g: 329-377 kcal, 18-22 g białka, 1,4-2 g tłuszczu, 48-62 g węglowodanów, 14-15 g błonnika.

Zobacz również

Piłkarska środa (i wtorek) w Małopolsce. Mecze od IV ligi do okręgówek

Piłkarska środa (i wtorek) w Małopolsce. Mecze od IV ligi do okręgówek

Wtorek na targowisku w Koszalinie. Zobacz co można znaleźć na stoiskach

Wtorek na targowisku w Koszalinie. Zobacz co można znaleźć na stoiskach

Polecamy

Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO

TYLKO U NAS
Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Warszawa wyróżniona w prestiżowym rankingu. "To jedna z najtańszych stolic"

Warszawa wyróżniona w prestiżowym rankingu. "To jedna z najtańszych stolic"