MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Lubuskie: zuchwały napad na konwój z pieniędzmi. Trwa ogromna obława policji

Lubuskie: zuchwały napad na konwój z pieniędzmi. Trwa ogromna obława policji

Trener polskich siatkarek ogłosił skład na 2. turniej LN. Wielkie powroty!

Trener polskich siatkarek ogłosił skład na 2. turniej LN. Wielkie powroty!

Polecamy

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Takiego deseru jeszcze nie jedliście. Zrób gofry z popularnym owocem

Elegancki zamiennik klapek na lato. Na te świetne buty postawiła Małgorzata Socha

HIT DNIA
Elegancki zamiennik klapek na lato. Na te świetne buty postawiła Małgorzata Socha

Nie żadna Viagra. Zapomnij o problemach ze wzwodem. Postaw na tę dietę

Nie żadna Viagra. Zapomnij o problemach ze wzwodem. Postaw na tę dietę