Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Smaku w Tomaszowie Maz. Oto zwycięzcy w etapie powiatowym i wojewódzkim [foto, wyniki]

Dag
Ristorante italiano w Tomaszowie,
czyli Pizzeria Capone, po raz drugi zwyciężyła w naszym plebiscycie Mistrzowie Smaku i zdobyła tytuł Restauracji Roku 2018 w Tomaszowie
i powiecie. W tym roku pizzeria zdobyła łącznie 360 głosów. Tuż za nią były
Fiero Pizza i Sushi Kushi.
Pizzeria Capone to jedna z najstarszych pizzerii w Tomaszowie Maz. Powstała z miłości do włoskiego jedzenia i podróży pod tym śródziemnomorskim kraju. Miłośnicy tej kuchni mogą tutaj spróbować
nie tylko smacznej pizzy, wypiekanej w piecu ale i świeżych owoców morza i ryby, co najważniejsze, nie z zamrażarki.
Każda pizza przygotowana jest na bazie włoskich produktów. Co ciekawe zespół pracowników był szkolony przez włoskich kucharzy, którzy zdradzili tajniki przygotowania odpowiedniego ciasta i dobrania smacznych składników.
- Nadal współpracujemy z włoskimi kucharzami, doskonalimy się i ulepszamy naszą kuchnię - mówi Małgorzata
Gadaj, właścicielka Pizzerii Capone. - A wygraną zawdzięczamy naszym klientom,
z czego bardzo się cieszymy. Pizzeria serwuje także pyszne pasty, czyli włoskie
makarony, a także lasagne, przystawki i sałatki. A to wszystko można popić winem
z włoskiej winnicy. Można też
zamówić pizzę o największym
rozmiarze w mieście (liczy aż
47 cm).
Lokal oferuje też dania z karty Exclusive Italiano, które są przygotowywane według włoskich receptur i z włoskich produktów, które sprowadzane są z włoskich
hurtowni.
Ristorante italiano w Tomaszowie, czyli Pizzeria Capone, po raz drugi zwyciężyła w naszym plebiscycie Mistrzowie Smaku i zdobyła tytuł Restauracji Roku 2018 w Tomaszowie i powiecie. W tym roku pizzeria zdobyła łącznie 360 głosów. Tuż za nią były Fiero Pizza i Sushi Kushi. Pizzeria Capone to jedna z najstarszych pizzerii w Tomaszowie Maz. Powstała z miłości do włoskiego jedzenia i podróży pod tym śródziemnomorskim kraju. Miłośnicy tej kuchni mogą tutaj spróbować nie tylko smacznej pizzy, wypiekanej w piecu ale i świeżych owoców morza i ryby, co najważniejsze, nie z zamrażarki. Każda pizza przygotowana jest na bazie włoskich produktów. Co ciekawe zespół pracowników był szkolony przez włoskich kucharzy, którzy zdradzili tajniki przygotowania odpowiedniego ciasta i dobrania smacznych składników. - Nadal współpracujemy z włoskimi kucharzami, doskonalimy się i ulepszamy naszą kuchnię - mówi Małgorzata Gadaj, właścicielka Pizzerii Capone. - A wygraną zawdzięczamy naszym klientom, z czego bardzo się cieszymy. Pizzeria serwuje także pyszne pasty, czyli włoskie makarony, a także lasagne, przystawki i sałatki. A to wszystko można popić winem z włoskiej winnicy. Można też zamówić pizzę o największym rozmiarze w mieście (liczy aż 47 cm). Lokal oferuje też dania z karty Exclusive Italiano, które są przygotowywane według włoskich receptur i z włoskich produktów, które sprowadzane są z włoskich hurtowni. Pizzeria Capone
Zakończył się plebiscyt na Mistrzów Smaku! Wspólnie wybieraliśmy najlepsze lokale gastronomiczne i kucharzy oraz najsympatyczniejszych kelnerów w regionie łódzkim, a także w naszych powiatach tomaszowskim i opoczyńskim. Głosowaliśmy na swoich faworytów łącznie w 11 kategoriach. W końcu poznaliśmy zwycięzców, którzy otrzymają tytuł Mistrza Smaku! Ęklawa, Sushi Kushi zajęły pierwsze miejsce a capriciossa z Fiero Pizza z Tomaszowa drugie miejsca w trzech kategoriach! Szczegóły na slajdach.

Zobacz wyniki finału wojewódzkiego:

Najlepsze lokale gastronomiczne i kucharze w województwie łódzkim - wyniki plebiscytu Mistrzowie Smaku

Gala Mistrzów Smaku i nagrody na targach w Poznaniu
We wrześniu odbędzie się uroczyste zakończenie naszej akcji, podczas którego zwycięzcom z każdego powiatu oraz laureatom w wojewódzkich kategoriach plebiscytu wręczymy dyplomy i nagrody. Dodatkowe, wyjątkowe wyróżnienie będzie czekać na Kucharza Roku, Kelnera Roku, Restaurację Roku oraz Cukiernię/Kawiarnię Roku w Łódzkiem, czyli na zwycięzców wojewódzkich finałów powiatowych kategorii plebiscytu. Otrzymają oni zaproszenie do Poznania na Międzynarodowe Targi Gastronomiczne POLAGRA Gastro i Invest Hotel, które będą się odbywać w dniach 1-4 października br. To najważniejsza impreza targowa w branży gastronomicznej w Polsce. Sercem targów jest co roku strefa kulinarna, w której rozgrywa się m.in. najważniejszy w polskiej gastronomii konkurs dla profesjonalistów, czyli Kulinarny Puchar Polski

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl Nasze Miasto