Królem polowania został piotrkowianin Witold Maćkowiak z Koła Łowieckiego "Koliber" w Kłudzicach (Okręg PZŁ w Piotrkowie Tryb.). Ustrzelił najcenniejsze w myśliwskiej hierarchii: byka jelenia oraz byka daniela.
Na efektownym pokocie, celebrowanym zgodnie z łowiecką tradycją przez Cezarego Szadkowskiego, prezesa piotrkowskiego okręgu PZŁ, znalazły się, poza jeleniem i danielem, 9 dzików, 3 sarny, 3 lisy, 93 bażanty, 3 kaczki i 3 gęsi.
Setki gości mogło w sobotę posmakować kuchni myśliwskiej podczas Spalskiego Festiwalu Kulinarnego "Oswajamy dziczyznę". Na placu przy stawie na ogromnej patelni kucharze piotrkowskiej restauracji Altamira przygotowali ragout z jelenia z borowikami. Potrawką podawaną w chlebie częstowano wszystkich gratis.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?